Wyprzedaż! Kawior z jesiotra rosyjskiego Zobacz większe

Kawior z jesiotra rosyjskiego 50g

produkt_38

Nowy produkt

Kawior z jesiotra rosyjskiego Osietra 50g. ( doskonała jakość za rozsądną cenę) opis produktu poniżej

opakowanie 50g

temperatura przechowywania - 0C -+4 C

termin do spożycia   styczeń 2020

NAJLEPSZY KAWIOR NA RYNKU

cena za 5 szt. 170zł

Więcej szczegółów

195,00 zł brutto

Więcej informacji

KAWIOR Z JESIOTRA ROSYJSKIEGO 50G.

Oferujemy doskonały kawior z jesiotra rosyjskiego.Produkt jest bardzo dobrej jakości i w opinii konsumentów jest lepszy od kawioru z Bieługi.Delikatny smak i aromat.Gwarantujemy doskonałą jakoś tego produktu.

Kawior  pochodzi z hodowli we Włoszech, Firma GIAVERI od lat  dba o doskonałą jakość swoich wyrobów, ma przy tym bardzo przystępne ceny

POLECAMY

WPŁYW KAWIORU NA ZDROWIE CZŁOWIEKA

Kawior to wyjątkowy i bardzo zdrowy produkt spożywczy. Dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 chroni przed zapadalnością na choroby sercowo-naczyniowe, cukrzycę, nowotwory; usprawnia pracę układu nerwowego i stawów. Poprzez łatwo przyswajalną witaminę A korzystnie wpływa na narząd wzroku i znajduje coraz szersze zastosowanie w kosmetyce, w walce z procesami starzenia się skóry. Już jedna łyżeczka kawioru zapewnia dobową podaż witaminy B12, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu krwiotwórczego. Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, których źródłem jest kawior, również mają działanie protekcyjne na układ nerwowy, procesy starzenia czy powstawanie nowotworów. Chociaż niektóre badania negują ten związek, a sama analiza jest ograniczona przez brak standaryzowanych sposobów pomiaru poziomu reaktywnych form tlenu i przez indywidualne predyspozycje genetyczne, związek pomiędzy podażą naturalnych antyoksydantów w diecie a długowiecznością wydaje się być pewny

Głównymi substancjami kawioru o działaniu ochronnym na układ sercowo-naczyniowy są kwasy ω-3 DHA i EPA. Nadmiar tłuszczu w organizmie przyczynia się do rozwoju stanu zapalnego i insulinooporności – czynnika patogenetycznego cukrzycy typu 2. Ma to swój bezpośredni wpływ na rozwój miażdżycy i chorób sercowo-naczyniowych. Udowodniono rolę kwasów ω-3 jako czynnika ochronnego zmniejszającego produkcję mediatorów zapalnych, co bezpośrednio wpływa na zmniejszenie incydentów sercowo-naczyniowych zwłaszcza u osób z otyłością i insulinoopornością lub nadciśnieniem . Wykazano także wpływ diety bogatej w owoce morza na stan śródbłonka naczyniowego. Posiłki bogate w kwasy ω-3 poprawiają funkcję endotelium, przeciwdziałając tym samym zakrzepom i usprawniając krążenie, co wiąże się ze zmniejszonym ryzykiem zawału mięśnia sercowego

 

 

 

30 innych produktów w tej samej kategorii: